3 Ιουλ 2010

Για τις "Αμετροέπειες" ... από την ΑΥΓΗ

Την περασμένη Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010, δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ, στα ενθέματα για την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και με τίτλο "Αμετροέπειες" το ακόλουθο σχόλιο :


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Για τις "αμετροέπειες"


Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2010

Πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή από τη Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αγαπητή «Αυγή»,

Παρακαλώ ενημερώστε τη συντάκτρια του άρθρου «Αμετροέπειες» που δημοσιεύθηκε στο φύλλο σας της 27.06.10 τα ακόλουθα:

Ο θεσμικός μου τίτλος είναι «ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας», πράγμα που συντάκτης ασχολούμενος με την «Οικολογία» θά 'πρεπε στοιχειωδώς να γνωρίζει, διακρίνοντας τις λειτουργικές διαφορές. Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), στην οποία ανήκουν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, είναι αυτόνομη υπηρεσία που υπάγεται στην Ειδική Γραμματεία ΕΠΕ. Η ειδική γραμματέας αλλά και οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος ΔΕΝ είναι ιδιώτες, αλλά πολίτες που υπηρετούν την πολιτεία (δηλαδή όλους τους Έλληνες).

Υποχρέωση αυτών που υπηρετούν την πολιτεία είναι, πέραν των άλλων, να ενημερώνουν τους Έλληνες για κάθε τους ενέργεια, διαπίστωση ή πράξη, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, με κάθε δυνατό τρόπο, και ειδικά κάνοντας χρήση της αμεσότητας των ηλεκτρονικών μέσων, ώστε η πληροφόρηση να φθάνει σε όλους τους πολίτες. Αντίστοιχα, υποχρέωση των ΜΜΕ και των συντακτών τους είναι να μη διαστρέφουν την αλήθεια, για οποιαδήποτε αιτία -εν προκειμένω, η συντάκτριά σας θα έπρεπε να προσέξει ότι τα σχόλια που αναφέρονται στην «παραπομπή του νομάρχη Λάρισας στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης», σύμφωνα με έγγραφο της ΕΥΕΠ, αποτελούν μέρος αναδημοσίευσης από ιστολόγιο της Λάρισας και απευθύνονται προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Τα σχόλια αυτά, προφανώς, δεν υπογράφονται από την ειδική γραμματέα ΕΠΕ, ούτε άλλωστε και το έγγραφο της ΕΥΕΠ ! Όσο για τη χώρα όπου «βασιλεύει η ανομία και δεν έχει καμία παράδοση στον σεβασμό των κανόνων», εμείς αγωνιζόμαστε να ανατραπεί αυτή η θλιβερότητα, έχοντας απέναντί μας στρεβλές πρακτικές...

Τέλος, αγαπητή «Αυγή», θεωρώ σκόπιμο να ενημερώσετε τη συντάκτρια σας ότι η Μαργαρίτα Καραβασίλη ουδέποτε υπήρξε «αμετροεπής», όπως πολύ καλά εσείς γνωρίζετε από τους κοινούς μας αγώνες στον χώρο της Οικολογίας και του Περιβάλλοντος, αλλά η συντάκτριά σας ή άλλοι περί αυτήν, φαίνεται να το αγνοούν ή σκόπιμα να το παραβλέπουν...

Φιλικά,

Μαργαρίτα Καραβασίλη
Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

3 σχόλια:

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Κυρία Καραβασιλη,

Η αριστερά την οποία εκφράζει η συγκεκριμένη εφημερίδα, ουσιαστικών αντικειμένων στερούμενη, διότι δεν γνωρίζει σε ποιον τομέα να απευθυνθεί μιας και ο πολιτικός και ιδιοτελής της ορίζοντας έχει σμικρυνθεί εκατέρωθεν, καταφεύγει σε ανούσια σχόλια και παρατηρήσεις και όχι όπως θα ανέμενε κανείς από κάθε αριστερό σε συμμετοχές και πρωτοβουλίες, εθελοντικές και άλλες...

Η αριστερά κυρία Καραβασίλη ήταν ανέκαθεν υποκριτική, δολοπλόκα και συστηματικά ανέντιμη..

Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει τώρα ούτε βέβαια και στο μέλλον...

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

Αγαπητέ κ. Μπαζιωτόπουλε,

Οι ιδεολογίες δεν υπηρετούνται πάντοτε σωστά από άτομα.

Η υποκριτική, η δολοπλοκία και η ανεντιμότητα είναι χαρακτηριστικά ανθρώπων και όχι ιδεολογιών...

Φιλικά

Μαργαρίτα Καραβασίλη

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Κυρία Καραβασίλη,

α συμφωνούσα μαζί σας αν υπήρχε τρόπος να ταυτίσουμε την αριστερά με συγκεκριμένη ιδεολογία.

Όμως αυτή την ευχέρεια δεν την έχουμε διότι η έννοια πηγάζει από συσχετισμό θέσεων στην εκάστοτε βουλή.

Επί του προκείμενου προσωποποιώ την αριστερά για συντομία λόγου. Στο κάτω - κάτω οι διαφωνούντες ας έβγαιναν να βροντοφωνάξουν την διαφωνία τους στα μηνύματα που μας περνούν και στις συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τις παρατάξεις τους.