5 Ιαν 2008

Όποιος μιλάει ανοικτά για τα προβλήματα του περιβάλλοντος...διώκεται ;




Μηνύθηκα προσωπικά γιατί δημοσιοποίησα τις απόψεις μου, ασκώντας το δικαίωμα της κριτικής, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Μηχανισμών ελέγχου και ειδικότερα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με αφορμή την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής Ασωπού-Οινοφύτων! Γιατί αναφέρθηκα σε παρατηρούμενες καθυστερήσεις και σε "επιλεκτικούς" ελέγχους, αλλά και στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών και διαφάνειας (άρθρο δημοσιογράφου Άρη Χατζηγεωργίου στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", στις 13-11-2007) .

Ήταν προειδοποίηση και προσπάθεια εκφοβισμού για να πάψω να δημοσιοποιώ τις απόψεις μου; Ήταν άμυνα του συστήματος για να συγκαληφθούν τα όποια προβλήματα;

Ωστόσο, παράλληλα:

(α) Ασκούνται πιέσεις σε πολίτες και φορείς, που δραστηριοποιούνται για τη σωτηρία της περιοχής, προκειμένου να σωπάσουν και να πάψουν να ασχολούνται συλλογικά για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς.

(β) Δίνονται χρηματοδοτήσεις στους όμορους Δήμους και σε φορείς, για εκτέλεση έργων στην περιοχή, προκειμένου να αρκεστούν σε αυτές και να αποσιωπήσουν τους υπαρκτούς κινδύνους που απειλούν την υγεία των κατοίκων και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το νερό, που εμπεριέχει υψηλά επίπεδα εξασθενούς χρωμίου για το πότισμα, για οικιακές χρήσεις αλλά και για πόσιμο και να εκλείψουν οι φωνές!!!

(γ) Η Πολιτεία προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν να πίνουν το ρυπασμένο νερό.

(δ) Το ΕΜΠ και το Γενικό Χημείο του Κράτους φαίνεται ότι έχουν "πεισθεί" να σταματήσουν τις μετρήσεις!

Οι πιέσεις παντός είδους φαίνεται να αποδίδουν! Θα ενδώσουμε;

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!!!

Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόθεση να σταματήσω να ασκώ το αναφαίρετο δικαίωμα της κριτικής και του ελέγχου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα περιβαλλοντικής ζημιάς που απειλούν άμεσα την ανθρώπινη υγεία και για τα οποία γνωρίζω ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!!!

ΕΣΕΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: