7 Οκτ 2008

Μ. Καραβασίλη στο ΣΚΑΪ

SKY, 6-10-08

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη της πρώην γενικής επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, που είχε καταγγείλει κλίμα αδιαφάνειας στην υπηρεσία.

Κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της, ο άνθρωπος που τη διαδέχθηκε στην υπηρεσία.

Η κ. Καραβασίλη απολύθηκε αιφνιδιαστικά τον Ιούλιο του 2005 από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, με την αιτιολογία ότι εξέφραζε δημοσίως θέσεις για το περιβάλλον χωρίς συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία.

Μ. Καραβασίλη στο ΣΚΑΪ



Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κ. Καραβασίλη δήλωσε ότι είχε ζητήσει πολλές φορές να συναντηθεί με τον κ. Σουφλιά, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις διαπιστώσεις των ελέγχων της, αλλά ο υπουργός απέφευγε να τη συναντήσει.

Πρόσθεσε ότι δημοσιοποιούσε τις απόψεις της για να αφυπνίσει την υπηρεσία και το υπουργείο, γιατί είχε εντοπίσει αδράνεια.

Αναφερόμενη στη ρύπανση του Ασωπού από βιομηχανίες, είπε ότι τα πρόστιμα δεν λύνουν το πρόβλημα γιατί οι βιομήχανοι πληρώνουν τα πρόστιμα και συνεχίζουν να ρυπαίνουν.

"Όσο η κ. Καραβασίλη ήταν επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος, η διαφορά στον Ασωπό ήταν σαφής" δήλωσε στο σταθμό μας το μέλος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης Βασίλης Αναστασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: