5 Φεβ 2009

ΑΣΩΠΟΣ: Η ανοχή έφτασε στο όριο!

Στο προσκήνιο πάλι η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ και των κατοίκων του! Πλήθος τα δημοσιεύματα, οι συνεντεύξεις από ομάδες κατοίκων που χρόνια τώρα αγωνίζονται για να αφυπνίσουν την Πολιτεία!

Από τον Αύγουστο του 2007, που ανιχνεύθηκε το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο στα υπόγεια νερά της ευρύτερης περιοχής Ασωπού-Οινοφύτων, τίποτε δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ τεράστιας αυτής ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ, που έχει άμεσες και τραγικές επιπτώσεις στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΤΟΥς ΥΓΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗς.

Οι κάτοικοι λένε "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ"!

Αντιλαμβάνονται ότι μόνοι αυτοί θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!


Συσπειρώνονται και αναλαμβάνουν δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ηχητικό & οπτικό ντοκουμέντο από τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ, Τετάρτη 4-02-09
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=109738

Αποφασισμένοι είναι οι πολίτες να κλείσουν τους αγωγούς των εταιρειών που ρίχνουν τα απόβλητα τους στον Ασωπό και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Χρήστος Παναγόπουλος.

Η ανοχή των κατοίκων, όπως είπε o κ. Παναγόπουλος, έχει φτάσει στα όρια της... Για "χρόνια τοξίνωση του κόσμου", έκανε λόγο ο χημικός μηχανικός Θανάσης Παντελόγλου. Όπως τόνισε, εδώ και δύο χρόνια οι κάτοικοι Βοιωτίας, Εύβοιας και Ανατολικής Αττικής βρίσκονται υπό την απειλή και τη συνεχιζόμενη επίδραση τοξικών.

Από τη πλευρά του, ο πατέρας Ιωάννης από τα Οινόφυτα παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι θάνατοι από καρκίνο τετραπλασιάστηκαν την τελευταία 15ετία στην περιοχή.

Υποστήριξε επίσης ότι το 95% των πολιτών συνεχίζουν να υδρεύονται από το μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα. Εντωμεταξύ, την Τετάρτη επρόκειτο να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχουν ασκήσει οι εταιρείες, οι οποίες καταδικάστηκαν απο το τριμελές πλημμελειοδικείο Θήβας για εκτεταμένη ρύπανση του Ασωπού.

Ασωπός: Συζητείται η αγωγή των εταιριών

Κρυφτούλι με τα τοξικά

Η ανοχή έφτασε στο όριο

4 σχόλια:

david santos είπε...

Excellent posting!
Congratulations!!!

david santos είπε...

Fantastic picture!
Congratulations!!!!

Μαργαρίτα Καραβασίλη είπε...

You are wellcome! Thank you for your kind comments. "Asopos" pollution is a real tragedy and a major environmental crime. We have to react and do our best to stop pollution. And made poluter pays prevention and remediation measures!

Yannis Zabetakis είπε...

http://environmentfood.blogspot.com/2009/02/its-elementary-my-dear-watson.html