18 Μαΐ 2010

Ανέγερση σχολείου με παράνομη άδεια σε δασική έκταση

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό, να θεμελιώσει την ανέγερση σχολείου, σε δημόσια δασική έκταση, με παρανόμως εκδοθείσα οικοδομική άδεια, απηύθυναν ο Δήμος Παιανίας και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, για τα δύο 9θέσια Γυμνάσια, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που προβλέπεται να ανεγερθούν σε έκταση είκοσι στρεμμάτων, στην θέση «Κόντρες», του Λόφου Παιανίας, για την οποία, όμως, δεν προκύπτει παραχώρησή της, στον Δήμο.

Την υπόθεση αποκάλυψαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και ο φάκελος θα κοινοποιηθεί, εντός των ημερών, προς περαιτέρω διερεύνηση και καταλογισμό ευθυνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Η Πολεοδομία Μαρκοπούλου, που εξέδωσε την επίμαχη οικοδομική άδεια (πρόκειται για την άδεια 245/5.3.09) επέβαλε, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, διακοπή εργασιών, δίδοντας τετράμηνη προθεσμία, για την «θεραπεία» των παρατυπιών του φακέλου.

Με ποιόν τρόπο μπορούν να αρθούν και «θεραπευθούν» οι υφιστάμενες παρατυπίες;

Μόνον με άρση του δασικού χαρακτήρα της έκτασης και παραχώρησή της, στον Δήμο Παιανίας.

Κάτι, όμως, που δεν μπορεί να γίνει, αφού, την περασμένη εβδομάδα, το Δασαρχείο Πεντέλης, αμέσως, μόλις, διαπίστωσε την εκχέρσωση της έκτασης, για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης των δύο σχολικών μονάδων, την κήρυξε, ως αναδασωτέα. Που σημαίνει, ότι δεν μπορεί πλέον να παραχωρηθεί, αφού πρέπει να υλοποιηθεί η πράξη αναδάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: