9 Αυγ 2010

Παρέμβαση ΥΠΕΚΑ για Ελαφόνησο και Παξούς !

Να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση των παράνομων οικοδομικών αδειών και την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο και στους Παξούς ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Παράλληλα ζητήθηκε να διαβιβαστούν οι σχετικοί φάκελοι στον εισαγγελέα και να ενταθεί η επιτήρηση των περιοχών για τη διασφάλιση της διακοπής των παράνομων εργασιών και την αποτροπή νέων αυθαίρετων επεμβάσεων.

Ειδικότερα:

Μετά από καταγγελίες για παράνομες επεμβάσεις και καταπάτηση δημόσιων και προστατευόμενων εκτάσεων, ανέγερση και διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών στην ευαίσθητη οικολογικά παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο, καθώς και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγαζιών Παξών, επενέβη η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πιστή εφαρμογή της κείμενης περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΕΓΕΠΕ ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την ανάκληση των παράνομα εκδοθέντων οικοδομικών αδειών, την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης, διαβιβάζοντας τους σχετικούς φακέλους στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παράλληλα, ζητήθηκε να ενταθεί η επιτήρηση των περιοχών για τη διασφάλιση της διακοπής των παράνομων εργασιών και την αποτροπή νέων αυθαίρετων επεμβάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ανοίγουν το φάκελο "Ελαφόνησος

"http://www.skai.gr/news/environment/article/148997/oi-epitheorites-perivallodos-anoigoyn-to-fakelo-elafonisos/

Θύμα μεθοδεύσεων η Ελαφόνησος

http://www.skai.gr/news/environment/article/95593/Θύμα-μεθοδεύσεων-η-Ελαφόνησος/

Στη Βουλή εκ νέου η Ελαφόνησος

http://www.skai.gr/news/environment/article/93980/Στη-Βουλή-εκ-νέου-η-Ελαφόνησος/

Δεν υπάρχουν σχόλια: